Algemene informatie

Welkom bij de renafdeling van CRT Raalte. We zijn een gezellige en professionele wielrenvereniging en richten ons op het wegwielrennen in wedstrijdverband. Daarnaast hebben we in de winter als tweede natuur het verrijden van cyclocross wedstrijden en toertochten.


Onze jeugdafdeling kan uitermate goed de beginselen van de wielrensport op onze eigen voor het verkeer afgesloten wielerbaan op de jeugd van 8 tot 14 jaar bijbrengen. Als ze meer ervaren zijn, wordt er in de zomer bijvoorbeeld ook een tochtje via de Holterberg gemaakt. Om wedstrijdervaring op te doen en eens een keer de krachten te meten, worden er in overleg met de ouders wedstrijden in de regio verreden.

De oudere jeugd traint al dan niet in ons samenwerkingsverband met CC’75 uit Nijverdal en AWV de Zwaluwen uit Almelo op de weg en verrijdt de bekende klassiekers voor nieuwelingen en junioren.

Voor de besten is deelname aan een meerdaagse mogelijk of worden uitgenodigd voor een plaats in het Districtsteam.

De oudere (amateurs)renners trainen in onderling overleg in kleine groepjes en nemen deel aan diverse criteriums in de verre omgeving. Als het zo uitkomt, wordt een wedstrijd in het buitenland verreden.

De echte klasbakken (elite en beloften) rijden voor het VolkerWessels-Merkx Cyclingteam. Zij rijden de bekende Nederlandse klassiekers, zoals de locale Ster van Zwolle en De Ronde van Overijssel. Daarnaast nemen ze deel aan de landelijk belofte competitie en de clubcompetitie. Een enkele wedstrijd wordt in Duitsland of België verreden.

De enkele renner die dit niveau te boven gaat, rijdt in een Landelijk Sponsor Equipe. Zij rijden ook vaker in internationale wedstrijden.

Dat wielrennen geen exclusieve mannensport is, mag blijken uit de uitstekende vrouwelijke renners in onze vereniging. Waarvan de landelijke topper en wereldkampioen Loes Markerink tot de verbeelding spreekt.


Heb je zin gekregen om met ons mee te fietsen? Leuk! Ga naar Trainingen voor meer informatie over de proeftrainingen.